Gevulde bleekselderijstengels


Gevulde bleekselderijstengels zijn heerlijk als aperitiefhapje of als voorgerecht. Lees hier het volledige recept, alles over de ingrediënten, de bereiding en handige tips! Kijk ook eens onderaan dit recept. Je vind daar nog veel meer heerlijke recepten van andere hapjes en gerechten.

Bereidingstijd:

20 minuten

Voor:

24 stuks

Benodigdheden:

  • 1 kleine struik bleekselderij
  • enkele takjes peterselie
  • enkele sprieten bieslook
  • 1/8 l. slagroom
  • zout
  • peper uit de molen
  • 1/8 l. crème fraiche
  • 1 mespuntje fijne Franse mosterd

Bereiding gevulde bleekselderijstengels:

Maak de bleekselderij schoon. Verwijder de bladeren en de voet van de struik. Neem ook de dunne stengels weg. Schrap de overige stengels, indien noodzakelijk, af. Snijd de stengels in stukjes van vier centimeter. Leg ze een uurtje in een bak met ruim kokend water waaraan enkele ijsblokjes zijn toegevoegd. Plaats de bak bij voorkeur in de koelkast.

Hak of snijd de tuinkruiden ragfijn. Klop de slagroom net niet helemaal stijf op en voeg tijdens het kloppen wat zout en peper toe. Doe er vervolgens de goed losgeroerde vrème fraiche bij. Klop daarna alles nogmaals flink op en voeg tijdens het kloppen de peterselie en de bieslook toe. Proef het mengsel en voeg naar smaak wat fijne (Franse) mosterd toe. Doe daarna alles over in een grote spuitzak waarin een grote gekartelde spuitmond is aangebracht. Leg de spuitzak met inhoud op een bord en plaats deze eveneens in de koelkast.

Maak vlak voor het opdienen de stukjes bleekselderij droog met keukenpapier. Snijd eventueel aan de bolle zijde dunne plakjes af zodat de stukjes mooi plat blijven liggen. Spuit op ieder stukje bleekselderij een fraaie reep van het kruiden- en roommengsel. U kunt de gevulde bleekselderijstengels vlak voor het opdienen ook nog bestrooien met wat fijn geraspte belegen of oude Goudse kaas.

Serveer de stukjes gevulde bleekselderij op een schaal waarop een fraai gevouwen servet is gelegd. Ook kunt u de bleekselderijstengels op een bord leggen mooi gegarneerd om als voorgerecht te serveren. Bij beiden opties is het leuk om er bij wijze van garnering een fraaie toef krulpeterselie of een bloem van tomaat of van enkele radijsjes bij te leggen.
Aperitiefhapjes © 2023