Verse geitenkaas met druiven


Verse geitenkaas met druiven is heerlijk als aperitiefhapje of als voorgerecht. Lees hier het volledige recept, alles over de ingrediënten, de bereiding en handige tips! Kijk ook eens onderaan dit recept. Je vind daar nog veel meer heerlijke recepten van andere hapjes en gerechten.

Bereidingstijd:

20 minuten

Voor:

8 stuks

Benodigdheden:

  • 1 klein trosje witte druiven, bij voorkeur muscaatdruiven
  • 2 el. droge sherry
  • 200 g. verse geitenkaas (Chèvre)
  • 2 el. crème fraiche
  • 4 grote sneden wittebrood
  • 75-100 g. gepelde walnoten

Bereiding verse geitenkaas met druiven:

Pel de druiven en wip, met de punt van een mesje of een dikke naald de pitjes uit het vruchtvlees. Vang het vocht dat bij deze handelingen vrijkomt op. Voeg de sherry er aan toe. Leg de gepelde en ontpitte druiven in een kom en schenk het mengsel van druivennat en sherry er over. Plaats de kom in de koelkast.

Verwijder de dunne korst van de geitenkaas. Prak de kaas met een vork in een kom fijn en roer er vervolgens de crème fraiche door. Blijf zo lang roeren tot een dikke smeuïge massa is verkregen.

Steek met behulp van een steker of een glas 8 rondjes uit het wittebrood. Bestrijk de broodrondjes met een dikke laag van de kaasmassa. Leg er vlak voor het opdienen de druiven op.

Serveer de broodrondjes met geitenkaas en druiven op een grote schaal waarop een fraai gevouwen servet is gelegd. Garneer de schaal door er enkele toefen krulpeterselie of een klein trosje druiven bij te leggen. Wanneer u het als voorgerecht serveert, kunt u de broodrondjes iets groter maken en het geheel netjes serveren op een klein bordje. Ook dan kunt u het garneren met wat toefen krulpeterselie en druiven.

Dit hapje of voorgerecht smaakt ook heerlijk in combinatie met gepelde walnoten. Reken in dat geval op ongeveer 75 tot 100 gram gepelde walnoten. Eventueel kunnen de druiven dan achterwege worden gelaten.
Aperitiefhapjes © 2022