Kaastruffels


Kaastruffels zijn heerlijk als aperitiefhapje of als voorgerecht. Lees hier het volledige recept, alles over de ingrediënten, de bereiding en handige tips! Kijk ook eens onderaan dit recept. Je vindt daar nog veel meer heerlijke recepten van andere hapjes en gerechten.

Bereidingstijd:

15 minuten

Voor:

16 stuks

Benodigdheden:

  • 150 g. boter, op kamertemperatuur
  • 3 el. (koffie-) room
  • 100 g. fijn geraspte oude Goudse kaas
  • witte peper uit de molen
  • 6 plakjes (zwart) roggebrood

Bereiding kaastruffels:

Roer de boter in een kom zacht en voeg al roerende de room toe. Voeg er daarna beetje bij beetje onder voortdurend roeren de geraspte kaas bij. Proef het mengsel en voeg naar smaak wat peper toe. Het toevoegen van zout is niet noodzakelijk omdat de geraspte kaas al voldoende zout bevat.

Plaats de kom met het boter- en kaasmengsel in de koelkast om het te laten stijven.

Rasp intussen op een fijne rasp de plakjes roggebrood tot kruimels.

Vorm van de inmiddels opgesteven massa 16 gelijke balletjes. Wentel ze door het kruim van het roggebrood. Leg ze op een schaaltje en plaats het in de koelkast tot aan het moment van opdienen.

Serveer de kaastruffels op een schotel die belegd is met een papieren taartrandje of met een fraai gevouwen servet. Leg er eventueel een mooie toef krulpeterselie bij. Vergeet er vooral geen houten prikkers bij te geven en zet eventueel een glas met papieren servetjes in de buurt van de schotel.
Aperitiefhapjes © 2022