Vegetarische hapjes; lekker voor iedereen!


Vegetarische hapjesWat als je vegetariër bent? Kun je dan wel uit de voeten met de recepten op deze site? Zijn er wel voldoende mogelijkheden om ook voor deze mensen lekkere aperitiefhapjes te serveren?

Lekkere vegetarische hapjes

Gelukkig is deze site ook geschikt voor de vegetarische mensen onder ons. Vegetariërs kunnen ook genieten van de lekkerste aperitiefhapjes. De recepten op deze site helpen je om ook als vegetariër de lekkerste hapjes te kunnen serveren. En bovendien zijn deze hapjes niet alleen voor vegetariërs geschikt, maar ook heerlijk voor mensen die wel af en toe een stukje vlees lusten! Wist je dat heel veel niet-vegetariërs ook regelmatig een maaltijd maken zonder vlees? 

Enkele tips voor vegetarische hapjes

Wanneer je vegetariër bent en lekkere vegetarische hapjes wilt maken, is het bijvoorbeeld erg lekker om pasteitjes te maken. Op deze site vind je bijvoorbeeld pasteitjes met champignonragout. Wanneer je niet van champignons houdt of dit te ingewikkeld vindt, is een wat simpeler hapje bijvoorbeeld kleine aardappeltjes, op smaak gebracht met wat peterselie en geraspte kaas. In het recept van de parmezaanse nieuwe aardappelen kun je precies zien hoe je dit heerlijke hapje al binnen een half uur serveert. Iets totaal anders en ook erg lekker is een hapje waarbij je kleine bloemkoolroosjes of stukjes courgette onderdompelt in een beslag om ze vervolgens te frituren in een frituurpan. In het recept bloemkoolbeignets met courgette valt te lezen hoe dit precies gemaakt moet worden.

Nog meer recepten?

Op deze site zijn een aantal recepten te vinden. Het is in de toekomst de bedoeling om de recepten op deze site uit te breiden. Als je daar niet op wilt wachten en nu al meer inspiratie zoekt voor vegetarische aperitiefhapjes recepten dan kun je het beste een receptenboek kopen. Er zijn vele verschillende goede receptenboeken. Ga eens naar een bibliotheek of boekenwinkel of snuffel eens rond op het internet en waarschijnlijk vind je ze wel. Natuurlijk kun je ook de niet- vegetarische recepten veranderen in vegetarische recepten. Vaak is het vlees dat hierin verwerkt is helemaal niet noodzakelijk. Vervang het vlees met andere ingrediënten of pas ze naar eigen idee aan en je hebt zelf een totaal nieuw vegetarisch aperitiefhapje gemaakt!

We wensen je veel kookplezier en eet smakelijk!
Aperitiefhapjes © 2022