Een warm of koud voorgerecht recept

Als je een voorgerecht gaat maken dan is het belangrijk om dit voorgerecht goed af te stemmen op je hoofdgerecht. Eet je bijvoorbeeld vis als hoofdgerecht dan ligt het meer in de lijn om heerlijke carpaccio als voorgerecht recept te kiezen. Ook tonijn zou een goede keuze zijn of een heerlijke vis bouillon. Er zijn zoveel verschillende keuzes die je kunt maken om het juiste voorgerecht recept te kiezen. Vaak begint het allemaal bij de vraag wat het hoofdgerecht is. Hierna dien je een tweede keuze te maken. Kies je voor een warm of een koud voorgerecht recept? Een koude carpaccio of een heerlijk pittig koud soepje? Of kies je toch voor de warme soep? Wat is er allemaal mogelijk

De opbouw van een diner

Als je een diner hebt dan heb je vak een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Tenminste bij de meest gangbare drie gangen menu’s. Natuurlijk zijn er ook vijf en zeven gangen. Echter om het niet te complex te maken houden we het bij een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Een belangrijke regel bij het kiezen van een voorgerecht is dat vis en vis achter elkaar vaak geen goede keuze is. Vaak is het eerst vis en dan vlees. Je kunt kiezen voor lekker zalm op een bedje van verse salade. Of misschien houd je meer van tonijn? Van beide zijn er honderden verschillende voorgerechten recepten op het internet en in de kookboeken te vinden.

Welk voorgerecht recept kies jij?

Vaak kiest men voor een koud voorgerecht als men weinig tijd heeft om alles op te warmen. Het is immers al van te voren klaar te maken en hoeft dan vaak alleen nog maar op kamertemperatuur te komen. Je kunt denken aan kaviaar, oesters, kreeft, gerookte paling, steur of forel of een heerlijke salade of koude soep. Het is heerlijk en ook gemakkelijk om te starten met een koud voorgerecht.

De soep als voorgerecht!?

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een heerlijk soepje als voorgerecht. Een heerlijke soep waar je volop van kunt genieten. Een gebonden soep, heldere bouillon of een kreeftensoep zullen zorgen voor een heerlijk voorgerecht. En een soep hoeft natuurlijk niet altijd warm te zijn. Een heerlijke koude soep is ook lekker. Zeker in de zomer kan een frisse koele soep voortreffelijk smaken. Op deze site vind je recepten van soepen die warm of koud opgediend kunnen worden.

Warm of koud voorgerecht recept?

De voorgerechten zijn in de winter en de wat koudere maanden vaak warm. Het is gewoon lekker om dan te genieten van een warm voorgerecht recept. En in de zomer is dat vaak omgekeerd. Dan kiezen we vaak voor een heerlijk koude versnapering. Wat dacht je van een paar heerlijke oesters geserveerd in de schelp op een paar ijsklontjes? Het is smullen en veel mensen zal het water al in de mond lopen bij de gedachte alleen al. Dit in combinatie met een heerlijke witte wijn en het feest is compleet!

Wacht niet langer en pak de kookboeken uit de kast om een heerlijk voorgerecht recept uit te kiezen om heerlijk te bereiden. En om er daarna natuurlijk volop van te genieten. Het is natuurlijk nog gezelliger als je een paar eetgasten hebt om voor te koken. Dan kun je samen de verschillende smaken bespreken

Maak naast aperitiefhapjes ook heerlijke voorgerechten

Een heerlijk voorgerecht is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een goede maaltijd. Zeker als je vaak naar de verschillende kookprogramma´s op de televisie kijkt dan zie je de meest heerlijke voorgerechten voorbij komen. Het is dan ook niet vreemd, dat steeds meer mensen een voorgerecht nemen bij hun maaltijd. En dat kan natuurlijk een standaard soepje zijn! Echter we zien toch dat mensen steeds meer tijd nemen om hun maaltijd te bereiden. De maaltijd is een waar feest iedere dag waar men volop van kan genieten. Het is ook niet vreemd om te ontdekken dat op het internet veel gezocht wordt naar de verschillende voorgerecht recepten. En er zijn werkelijk honderden, zo niet duizenden verschillende voorgerechten recepten. Het is soms moeilijker om een keuze te maken welke voorgerecht het beste bij de overige gangen van een diner passen, dan het bereiden zelf van het voorgerecht.

Voorgerecht!

Als je een voorgerecht hebt uitgekozen dan kun je volop gaan genieten van de voorbereiding. Je hebt natuurlijk een voorgerecht gekozen welke niet te groot of te zwaar op de maag valt. Er moet natuurlijk volop ruimte overblijven voor het hoofdgerecht. Kies een voorgerecht wat niet overheerst. En kies vooral een voorgerecht wat goed bij de overige gerechten past. Het is heerlijk om de verschillende smaken als een mooie combinatie samen te laten komen. Dit samen met de juiste wijn of een ander drankje en het feest is compleet. Het is heerlijk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Kies je een warm of een koud voorgerecht?

Gezien het grote aantal verschillende soorten voorgerechten recepten die er zijn is het soms moeilijk om een keuze te maken. Niet alleen welk specifieke voorgerecht je kiest, maar ook of je kiest voor een koud of een warm voorgerecht. Het is waarlijk volop genieten van de verschillende voorgerechten die er in beide categorieën zijn. Het hoofdgerecht is vaak van doorslaggevend belang om te kiezen voor of een warm voorgerecht of een koud voorgerecht.

Waar vind je de meeste voorgerechten?

Het internet is natuurlijk niet meer weg te denken in onze maatschappij. Het is eigenlijk een encyclopedie voor alles wat we zoeken. Onze goede vrienden Google en Bing zorgen er dan ook binnen een handomdraai voor dat we honderden voorgerechten recepten vinden. Voorgerechten waarbij vermeld staat wat de ingrediënten zijn en hoe het bereid moet worden. Het is werkelijk goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. En het water loopt je vaak al in de mond van het zien van de meest heerlijke voorgerechten.

Testen, proeven en genieten!

Welk voorgerecht je het beste kunt kiezen hangt vaak ook af van de smaken. Vaak moet je gewoon een paar voorgerechten uitproberen om te ontdekken of het ook daadwerkelijk goed bij je hoofdgerecht en nagerecht past. Het is gewoon maken, testen en proeven! En natuurlijk is het boven alles volop genieten van het heerlijke eten uit je eigen keuken!

Veel succes met het maken van de heerlijkste voorgerechten.

Wat is een amuse eigenlijk?

Amuse

‘Amuse’. Een vreemd woord eigenlijk maar je komt het steeds vaker tegen in receptenboeken, bij kookprogramma’s op de televisie of in het restaurant op de menukaart. Wanneer je amuse letterlijk vertaalt, betekent het eigenlijk niks meer dan ‘mondverwennerij’. Je verwent eigenlijk je mond alvast voordat je daadwerkelijk begint met het diner of het gerecht.

Een amuse presenteren

Veel restaurants serveren tegenwoordig amuses. Wanneer je de menukaart openslaat, zul je vele mogelijkheden zien staan om het diner te beginnen met zo’n aperitiefhapje. Eén van de redenen hiervoor is dat de chefkok alvast laat zien wat hij in zijn mars heeft. Met een klein hapje voel je je welkom in het restaurant en je kunt alvast kennis maken met de kookkunsten van de kok. Je kunt het zien als een soort ‘belofte’ voor wat je als gast te wachten staat.

Geef het diner thuis een extra dimensie!

Maar niet alleen in een restaurant, ook thuis kun je jouw gasten natuurlijk verwelkomen met een lekker welkomsthapje. Hiermee geef je het diner thuis ook een extra dimensie en kun je de gasten alvast kennis laten maken met jouw kwaliteiten als (amateur)kok. Een amuse oogt meestal wat chiquer dan bijvoorbeeld een borrelhapje dat vaak aan het eind van de middag al op tafel wordt gezet. Dit subtiele hapje, dat vaak maar met één of twee happen gegeten is, moet niet al te veel vullen. Wel is het van belang dat er een duidelijke en geconcentreerde smaak in verwerkt zit.

Lichte of zware amuse?

Het is belangrijk dat het hapje in dezelfde sfeer zit qua smaak in vergelijking met de rest van de gangen van het diner. Wanneer er een licht diner wordt opgediend mag het aperitiefhapje of amuse ook niet te zwaar zijn. Andersom geldt natuurlijk dat een zwaar diner ook best voorafgegaan mag worden met een wat spannender hapje qua smaak. Voor zo’n spannende smaak is het het beste om hiervoor kruiden te gebruiken. Tijm en basilicum zijn voorbeelden van kruiden die veel worden gebruikt voor amuses.

Het serveren van amuses

Het serveren van amusehapjes kan op veel verschillende manieren. De bekende amuselepels zijn erg geschikt om amuses op te serveren. Daarom worden amuses ook weleens lepelhapjes genoemd. Ook kunnen kleine schaaltjes of schotels geschikt zijn om een amusehapje op te serveren. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het soort hapje dat je serveert. Belangrijk bij een amusehapje is natuurlijk de smaak, maar zoals vaak bij gerechten het geval is: het oog wil ook wat!

Vegetarische hapjes; lekker voor iedereen!

Vegetarische hapjesWat als je vegetariër bent? Kun je dan wel uit de voeten met de recepten op deze site? Zijn er wel voldoende mogelijkheden om ook voor deze mensen lekkere aperitiefhapjes te serveren?

Lekkere vegetarische hapjes

Gelukkig is deze site ook geschikt voor de vegetarische mensen onder ons. Vegetariërs kunnen ook genieten van de lekkerste aperitiefhapjes. De recepten op deze site helpen je om ook als vegetariër de lekkerste hapjes te kunnen serveren. En bovendien zijn deze hapjes niet alleen voor vegetariërs geschikt, maar ook heerlijk voor mensen die wel af en toe een stukje vlees lusten! Wist je dat heel veel niet-vegetariërs ook regelmatig een maaltijd maken zonder vlees? 

Enkele tips voor vegetarische hapjes

Wanneer je vegetariër bent en lekkere vegetarische hapjes wilt maken, is het bijvoorbeeld erg lekker om pasteitjes te maken. Op deze site vind je bijvoorbeeld pasteitjes met champignonragout. Wanneer je niet van champignons houdt of dit te ingewikkeld vindt, is een wat simpeler hapje bijvoorbeeld kleine aardappeltjes, op smaak gebracht met wat peterselie en geraspte kaas. In het recept van de parmezaanse nieuwe aardappelen kun je precies zien hoe je dit heerlijke hapje al binnen een half uur serveert. Iets totaal anders en ook erg lekker is een hapje waarbij je kleine bloemkoolroosjes of stukjes courgette onderdompelt in een beslag om ze vervolgens te frituren in een frituurpan. In het recept bloemkoolbeignets met courgette valt te lezen hoe dit precies gemaakt moet worden.

Nog meer recepten?

Op deze site zijn een aantal recepten te vinden. Het is in de toekomst de bedoeling om de recepten op deze site uit te breiden. Als je daar niet op wilt wachten en nu al meer inspiratie zoekt voor vegetarische aperitiefhapjes recepten dan kun je het beste een receptenboek kopen. Er zijn vele verschillende goede receptenboeken. Ga eens naar een bibliotheek of boekenwinkel of snuffel eens rond op het internet en waarschijnlijk vind je ze wel. Natuurlijk kun je ook de niet- vegetarische recepten veranderen in vegetarische recepten. Vaak is het vlees dat hierin verwerkt is helemaal niet noodzakelijk. Vervang het vlees met andere ingrediënten of pas ze naar eigen idee aan en je hebt zelf een totaal nieuw vegetarisch aperitiefhapje gemaakt!

We wensen je veel kookplezier en eet smakelijk!

Kersthapjes maken

Kersthapjes

Kersthapjes maken? Het is alweer bijna kerst en dat betekent dat veel mensen zich gaan voorbereiden op het kerstdiner. Veel mensen gaan daarom op zoek, veelal op het internet, naar lekkere recepten. Gasten die je straks op 25 of 26 december zult krijgen zul je dan verrassen met heerlijke gerechten. Daarbij mogen kersthapjes natuurlijk niet ontbreken! Want was is er nu mooier dan jouw gasten met kerst te ontvangen met een heerlijk kersthapje en drankje! Dat geeft natuurlijk een fantastisch kerstgevoel!

Lekkere kersthapjes

Misschien ben je wel op deze site terecht gekomen omdat je op zoek bent naar recepten voor aperitiefhapjes. Dan heb ik goed nieuws voor je! Want je bent op de leukste en beste site op het gebied van hapjes voor kerst. Op deze site vind je lekkere en makkelijke recepten om zelf de heerlijkste kersthapjes in elkaar te zetten. Ontvang je gasten en wil je eens wat totaal anders maken voor de kerstdagen? Lees dan snel verder en ontdek de recepten op deze site. Of je nou hapjes met vlees, vis op vegetarisch wil maken. Voor iedereen zit er wel wat tussen!

Een succesvol kerstdiner

Ben je een beginnend kok en vind je het soms lastig om originele maar simpele voorgerechten of kersthapjes te serveren? Dan ben je op deze site op het juiste adres! Maar ook de wat meer ervaren koks komen op deze website aan hun trekken. Want ook voor hen zitten er heerlijke en uitdagende recepten tussen. Zodat het kerstdiner gegarandeerd een succes zal worden!

Hapjes voor de kerstdagen

Ieder recept bevat een uitgebreide en duidelijke benodigdhedenlijst. Daarnaast staat er ook precies hoe lang je ongeveer bezig bent met het bereiden. Zo weet je precies hoe lang je ongeveer in de keuken bezig bent. De bereiding van de kersthapjes is zo omschreven dat het voor iedereen duidelijk is hoe de gerechten bereid dienen te worden. Kind kan de was doen!

Ik wens jullie allemaal alvast hele fijne kerstdagen. Veel plezier en succes gewenst bij het voorbereiden van het kerstdiner!